parnussa perheen kera

Pärnu lasten kanssa – Kesäinen vinkki lapsiperheille

Pärnu lasten kanssa – Miten se toimii?

Pärnu lasten kanssa toimii kuin unelma. Paitsi tietenkin, ettei kannata jäädä siitä unelmoimaan, vaan lähteä itse paikan päälle kokemaan upeat rannat, ystävälliset ihmiset ja täydellinen kesäkaupunki.

Kun tämä artikkeli kirjoitettiin, olimme Pärnussa lasten kanssa kesällä 2016. Olemme käyneet viime vuosina joka kesä Virossa, eri puolilla, ja yleensä aina autolla. Sillä pääsee kätevästi menemään ja tiet ovat hyviä ja helposti ajettavia.

parnu lasten kanssa sahver
Ensin tankataan Tallinassa Sahver-ravintolassa, sitten ajetaan Pärnuun. Sahver on meidän suosikki moottoritien varressa.

On se jännää, että ei tarvitse mennä kuin lahden toiselle puolelle, huristella autolla tunti kaksi, ja olet kuin etelän lomalla. Pärnun rannat ovat pitkät ja kauniit, kaupunki on kuin tehty kesäretkiä varten, ja tekemistä riittää joka päivälle.

Siinä missä Tallinnassa tulee monesti myös shoppailtua, tulee Pärnussa syötyä mukavissa ravintoloissa ja kahviloissa, vietettyä aikaa ulkona rannalla ja riippuen hieman omasta majoitustavasta, niin joko kokaten koko perheen voimin tai nauttien majoituspaikan antimista.

AirBnb-majoitus lasten kanssa Pärnussa

Me päätimme varata AirBnb-majoituksen Pärnuun. Meitä oli reissussa kolme aikuista ja kaksi taaperoa (2- ja 3-vuotiaat). Löysimme meille täydelliseltä näyttävän talon, jonka omistajapariskunta asui rakennuksen alakerrassa.

lasten kanssa parnussa
AirBnb-majoituksemme oli mahtava.

parnu airbnb

parnussa perheen kera

Kaikki toimi moitteettomasti alkukontakteista alkaen, ja yhteyshenkilömme Veiko oli enemmän kuin avulias. Kauppoja oli vieressä muutama, joten vaikka olimmekin liikenteessä autolla, niin kävellenkin pääsi helposti käymään kaupassa, mikäli tahtoi tutustua paikallisten marketien tarjontaan (oma suosikkiharrastukseni).

En itse sinällään käytä alkoholia, mutta koska iso 1,5 litran Lonkero-pullo maksoi noin 2 euroa, niin toki ostin sellaisen jääkaappiin.

Siellä se seisoi koko viikon avaamattomana: suomalaisilla geeneillä varustetun miehen olisi ollut rikos olla ostamatta niin halpaa Lonkero-pulloa.

Automme saimme kätevästi parkkiin sisäpihalle, joka oli aidattu päätieltä katsoen. Itse talomme oli ihanan romanttinen paikka parvekkeineen ja laajoine avoimine tiloineen.

parnu parvekkeella

Pärnu lasten kanssa – rannat kuin tehty pikkulapsille

Meille Pärnu lasten kanssa on paljolti sitä, että saadaan viettää aikaa rannalla yhdessä. Jonakin päivänä katsoin kellosta, että tytöt olivat 3-4 tuntia putkeen vedessä. Missä muualla se on mahdollista ilman vanhempien jatkuvaa huolehtimista?

parnu lasten kanssa rannat
Pärnun rannat on kuin tehty lapsiperheille.

Tokihan meistä aina joku oli tyttöjen vieressä, mutta koska rannat ovat todella matalia pitkään, pystyivät he leikkimään vedessä ilman jatkuvaa hukkumispelkoa.

Se ilo, mikä lapsilla on vedessä leikkiessä, on ihan käsittämätöntä. He jaksaisivat tehdä sitä vaikka koko elämänsä putkeen. Ihailtavaa!

Siinä missä oikeastaan missä tahansa muualla joutuu koko ajan pelkäämään lasten perään katsoessa, niin Pärnun rannoilla tuntuu, että omakin mieli välillä lepäsi. Suuntaamme takuulla Pärnuun uudelleenkin, koska Pärnu on lasten kanssa kiva kokemus monella muullakin tapaa.

Suloinen pikku kaupunki kylpylöineen ja kesäkahviloineen

Pärnu on suloinen pikku kaupunki, jonka pulssi on ainutlaatuinen kesällä. Se on kesäkaupunki vailla vertaa. On helppo kuvitella, kuinka kaikki ihanat kesäkahvilat ja -ravintolat sulkevat ovensa syksyn tullen, mutta siitä ei ole merkkiäkään kesällä.

Kesällä joka puolelta löytyy elämää: katutaidetta, polkuautoja, ihania kahviloita ja mukavia ravintoloita.

parnu katutaidetta

Oman majatalomme isännällä oli myös perheensä kanssa luomuravintola ja -kauppa Pärnun keskustassa. Kävimme syömässä siellä eräänä päivänä lounasta, ja kaikki toimi sielläkin mahtavasti: lapsilla oli oma kulmauksensa, ja heihin suhtaudutaan kaikkialla niinkuin lapsiin pitää suhtautua: suurella rakkaudella.

parnu lasten kanssa menu

parnu lasten kanssa piirros
Pian luomuravintolan menuun lisättiin uusia suomalaisia lasten ruokia.

Mikäli olette miettineet, millainen paikka Pärnu lasten kanssa on, niin annamme ainakin omasta puolestamme kaupungille täyden siunauksemme näin lapsiperheen näkökulmasta.

Lue tästä Lottemaa kokemuksia Pärnusta

Lue tästä Megastar kokemuksia Tallinnan laivalta

Pärnu Wikipediassa

parnu lasten kanssa ruoka
Pärnussa on lukemattomia kesäkahviloita ja -ravintoloita.

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös