palmusunnuntai virpomista

Palmusunnuntai – onko pakko virpoa?

Palmusunnuntai – onko pakko virpoa?

Täällä se taas on, palmusunnuntai. Tähän on valmistauduttu taas viikko. Virpomisasujen suunnittelu aloitettiin jo kauan sitten.

Joka vuosi on oltava jotain muuta kuin edellisvuonna. On tutkittu lehdet ja verkkokaupat, koristeltu Mignon-munat ja jemmattu kaappi täyteen suklaamunia, lakupötköjä ja karkkiaskeja.

palmusunnuntai muotimutsi

Poika ei missään nimessä suostu pukeutumaan noidaksi, eikä varmasti laittamaan minkään sorttista maalausta naamaansa. Joku supersankariasu olisi kuulemma hyvä…

”Oliko sillä Jeesuksellakin Transformes-puku?”. Juu, ei ollut. Tai mistä minä tiedän…

Kuka vielä muistaa miksi pääsiäistä vietetään? Itselleni on jäänyt kouluajoilta mieleen vain fraasi: Jeesus ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin. Ei nyt ihan ensimmäisenä huvita lähteä avaamaan tätä 7-vuotiaalle…

palmusunnuntai virpomista

Palmusunnuntai – Miksi sitä pääsiäistä oikein vietetään?

Poika oli eskariryhmänsä kanssa vieraillut kirkossa ja pappi, anteeksi 3 naispappia, siellä olivat kertoneet miksi sitä pääsiäistä oikein vietetään.

Kysyin mikä mahtoi jäädä parhaiten mieleen vierailusta. ”Ne kuivat keksit, mitä siellä saatiin. Mä sain kaksi. Mut ne oli pahoja”. Olisipa vielä tuo lapsenmieli, ei olisi elämä täynnä niitä suuria kysymyksiä vailla 100% vastauksia.

palmusunnuntai-lapset

No joo, onneksi on palmusunnuntai ja ”herkkukerjuu” eli virpominen. Taas on masut täynnä suklaata ja lukematon määrä E-koodeja. Mutsilla kädet naarmuilla virpomisoksien koristelusta ja joka paikasta tuntuu löytyvän  liimatahroja.

palmusunnuntai virpominen
Innokas askartelija.

Jotenkin ihmeellisesti ne juniorin virpomisoksien koristelut sitten jäi mamman kontolle. Onneksi esikoinen rakastaa askartelua ja hoiti oman osuutensa. Voisko tän vaan jättää väliin ensi vuonna…? No ei voi. Mitä sitä ei lastensa eteen tekisi….

virpomaan

Kinderia, lammasta ja pupuhaalareita

Kuinka monelle on mahtanut jäädä mieleen se pääsiäisen vieton perimmäinen tarkoitus? Hyvin on tämäkin kirkollinen juhla kaupallistettu.

Kuinkakohan moneen kotiin on myyty pupunkorvapantoja, noidanhattuja ja pieniä rottinkikoreja?

Ja kuinka moneen kotiin pääsiäislomalla kuskataan lammasta jossain muodossa, ja lisää Kinder-munia lapsosille, mämmiä unohtamatta.

Taas on yhdestä juhlasta selvitty. Ai niin, ne asut mihin sitten tänä vuonna meidän perheessä päädyttiin oli Kätyrit-haalari ja pupuhaalari. Ensi vuonna ne on taas pienet ja sama homma alkaa alusta.

virpojat

Rentouttavaa pääsiäisenaikaa äidit ja isit!

Muotimutsi

Lue täältä:

Suosituimmat ulkoleikit lapsille

Synttärirunoja lapselle

Mago hiustenpidennyksistä

Sanna A.

Kirjoittaja on 38-vuotias äiti, joka kirjoittelee lasten ja äitien muodista, sisustuksesta ja muista hyvää oloa tuovista aiheista. Muotimutsiksi häntä kutsumme.

Omaan perheeseen kuuluu kaksi ala-asteikäistä lasta, aviomies sekä koiravanhus Rocky. Ammatiltaan hän on muotisuunnittelija ja lähihoitaja, josta piti isona tulla poliisi.

Intohimoina muoti, piirtäminen, sisustaminen ja rikossarjat. Iloa elämään tuovat muun muassa leikkokukat, valo, kiireettömyys, toisten auttaminen, lasten huumori ja hymyilevät kasvot.

Takaisin ylös