Nuuksio lasten kanssa – Vaikka mitä tekemistä ja hyvät reitit

Nuuksio lasten kanssa – Miten toimii ja mitkä reitit?

Tästä alta löydät tarinan siitä, miten toimii Nuuksio lasten kanssa.

Mikäli etsit muita ulkoilujuttuja tehtäväksi lasten kanssa, löydät niitä esimerkiksi näistä:

Yleensä pääsiäisloma koittaessa meillä on pesue pakattu autoon ja lähdetty jonnekin niin kauas, että persaus puutuu. 

Tänä vuonna päätettiin tehdä toisin. Liian aktiivinen kevät teki sen vaikutuksen, että tuntui yksinkertaisesti parhaalta ajatukselta jäädä kotiin.

Mutta kun on pieniä lapsia, ei voi ihan laakereillaan pötköttää. Jotain ohjelmaa oli keksittävä, joten Nuuksio lasten kanssa ja sen tarjoamat erilaiset reitit kuulosti juuri sopivalta rastilta.

Nuuksiossa lasten kanssa kalastelua

Meidän perheen yksi suosikkipaikka on Nuuksion kansallispuisto. Siellä metsän keskellä vaeltelu ja makkaranpaisto vaan toimii.

Nuuksion kansallispuisto on levittäytynyt Espoon, Vihdin ja Kirkkonummen alueelle, 53 neliökilometrin matkalta.

Helpointa kulkeminen on merkittyjä reittejä pitkin. Reittejä on moneen makuun ja monen kuntoisille ihmisille. Rattaillakin kulkeminen onnistuu, joten Nuuksioon voi hyvin suunnata lasten kanssa.

Reitit ovat eri pituisia ja oikea reitti kannattaakin valita porukan kokoonpanon mukaan.

Nuuksion reitit lasten kanssa

Nuuksio lasten kanssa: reitit voivat sekoittaa viisaimmatkin päät

Meillä kävi pikku muistikömmähdys reittivalinnan suhteen… Olimme mieheni kanssa muistavinamme, että Punarinnankierros, joka on 2,4km pitkä, ei sisällä montaa kohtaa missä ei rattailla pääsisi.

No eihän se ihan niin ollut… Meidän perheen naskit kulkevat jo omin jaloin, mutta mukana oli ystäväperhe alle 1-vuotiaan kanssa.

Perheenpäät ottivatkin sitten ”pikku” päivätreenit siinä matkan aikana, kun yli kolmasosa reitistä oli juurakoiden peitossa.

Miehet ottivat ja kantoivat pikku prinsessaa rattaineen ja kantamuksineen hiki otsalla.

Nuuksio lapsille tekemista

Nuuksiossa ohjelmaa myös lapsille

Nuuksiossa olikin muutama muukin. Erityisesti turisteja näytti olevan liikenteessä. Makkaranuotioilla oli tungosta, mutta sopu sijaa antoi.

Olimme keksineet myös pientä ohjelmaa lapsille. Koko viikko oli haalittu erilaisia suklaamunia, pikkunameja ja pupusuklaita suurta koitosta varten, nimittäin Munan metsästystä!

Isät piilottivat parikymmentä suklaamunaa pitkin metsää ja lapset saivat etsiä. Lapset olivat aivan tohkeissaan, ja vaikkei itse ohjelmanumero ajallisesti kauaa kestänytkään, tämä muistetaan varmasti pitkään. Niin paljon iloa siitä oli.

Olisin halunnut nähdä turistien ilmeet, kun perheidemme isät kyykkivät pitkin pusikoita piilottelemassa munia… Crazy finns…

Nuuksion reitit lapsille metsassa

Nuuksion piiloisilla reiteilla aarre

Nuuksio on superkaunis paikka. Suosittelen käymään siellä edes kerran, koska sen jälkeen et voi olla menemättä uudestaan.

Metsän rauha ja maagisuus, raikas ilma ja ajoittain nenään kantautuva grillimakkaran tuoksu. I love it.

Metsässä samoilu, hyppiminen kiveltä kivelle, puron ronkkiminen kepakoilla, kävely, juokseminen ja kiipeily: täydellistä ajanvietettä ja liikuntaa koko perheelle.

Nuuksioon voi mennä lastenkin kanssa oikeastaan kelillä kuin kelillä, pukeutumiseen kannattaa tosin kylmällä ilmalla kiinnittää erityistä huomiota.

Pitkäperjantainakin oli todella kylmä, mutta jos pysyy liikkeessä koko ajan, ei pääse jäätymään. Ensiarvoisen tärkeitä ovat hyvät, tukevat jalkineet maastoon ja lämpimät hanskat.

Nuuksio lasten kanssa
Ajattele, jos tuolla olisi krokotiili…

Nuuksion jälkeen lasten kanssa SuperParkiin

Sunnuntaina oli tarkoitus lähteä pyöräretkelle. Vilkaisu ulos ja lämpömittariin pisti suunnitelmat uusiksi. Lunta tuli ajoittain vaakatasossa ja tuuli kolisteli nurkissa. Jostain syystä ei huvittanut pistää nenää ovesta ulospäinkään.

Onneksi mamman käsilaukun pohjalta löytyy aina jotain mielenkiintoista… Tällä kertaa pari vapaalippua Super Parkiin. Mutta se onkin jo sitten toinen juttu. Siitä lisää joku toinen kerta…

Sitä ennen sinäkin ehdit testata, miten hyvin Nuuksio lasten kanssa toimii.

Nuuksiosta lasten kanssa SuperParkiin
Nuuksiosta siirryttiin lasten kanssa SuperParkiin.

Let the sun shine!

Muotimutsi

Lue täältä, kun kävimme kokeilemassa Rush Helsinki -trampoliinipuistoa.

P.S. Katso täältä kokemuksia Mago-hiustenpidennyksistä.

Sanna A.

Kirjoittaja on 38-vuotias äiti, joka kirjoittelee lasten ja äitien muodista, sisustuksesta ja muista hyvää oloa tuovista aiheista. Muotimutsiksi häntä kutsumme.

Omaan perheeseen kuuluu kaksi ala-asteikäistä lasta, aviomies sekä koiravanhus Rocky. Ammatiltaan hän on muotisuunnittelija ja lähihoitaja, josta piti isona tulla poliisi.

Intohimoina muoti, piirtäminen, sisustaminen ja rikossarjat. Iloa elämään tuovat muun muassa leikkokukat, valo, kiireettömyys, toisten auttaminen, lasten huumori ja hymyilevät kasvot.

Takaisin ylös