vauvakuume

Vauvakuume – tarttuu naisiin ja miehiin

Vauvakuume tuntuu nivusissa ja aivoissa asti

Mikäli sinulla on joskus ollut valtava, lähes pakonomainen halu ja obsessio saada vauva, niin sinuun lienee iskenyt vauvakuume.

Okei, ei siinä mitään uutta, koska vauvakuume-termihän on meillä suomenkielessä ihan yleisessä käytössä, joten kaikki enemmän tai vähemmän tietävät mistä on kysymys.

Mutta tiesitkö, että nykytutkimusten mukaan kyseessä on täysin vilpittömästi myös fyysinen ja henkinen ilmiö, jossa koko kehosi huutaa vauvaa?

Biologisen kellon tikitys vai aitoa vauvakuumetta?

Välillä vauvakuumetta vertaillaan naisten ”biologiseen kelloon”, jossa nainen ymmärtää oman lapsen saamisen mahdollistavan biologisen ”ikkunan” pian sulkeutuvan.

Vauvakuumeessa ei ole kuitenkaan kysymys pelkästään naisista, koska myös miehille voi nousta korkea vauvakuume.

Time-lehden Bonnie Rochman kirjoitti hyvän artikkelin aiheesta. Jutussa hän kertoo amerikkalaispariskunnasta, jotka aloittivat viralliset tutkimukset ja kyselyt selvittääkseen vauvakuumeen olemassaoloa ja syvintä olemusta.

vauvakuume

Melko pian havaittiin, että vauvakuumetta esiintyy sekä naisilla että miehillä, mutta että sen taso voi vaihdella henkilöstä toiseen valtavasti, samalla kun vauvakuumetta voi esiintyä samalla henkilöllä eri elämänvaiheissa eri asteisena.

Pariskunta julkaisikin oman analyysinsa siitä, kuinka vauvakuumeen tasoa voidaan mitata eri tavoin. Yhdessä tutkimuksessaan he kysyivät seuraavan kysymyksen:

Miten laittaisit tärkeysjärjestykseen seuraavat asiat: kuuluisuus, seksin harrastaminen, varakkuus tai lapsen saaminen.

Naisten mielestä lapsen saaminen oli yleisesti ottaen selvästi tärkeämpää kuin miesten mielestä. Miesten mielestä oli yleisesti ottaen tärkeämpää harrastaa seksiä kuin saada lapsia.

Näin miehenä täytyy kysyä, että miten lapsia voi saada ilman seksiä? Kun vastaus siihen laskeutuu vihdoin ajatuksiini, huomaan rauhoittavan pelon vallanneen mieleni: ollaanko me oikeasti kohta tarpeettomia.

Miten vauvakuume tarttuu?

Tutkimuksissaan amerikkalaispariskunta teki erilaisia löydöksiä, joista merkittävin oli kenties se, että mikäli henkilön lähipiirissä on vauvoja, jotka hymyilevät ja käyttäytyvät ”kiltisti ja söpösti”, niin vauvakuumeella on suuri vaara tarttua.

Mikäli lähipiiristä löytyy vauvoja, jotka aina vain itkevät ja ovat vaippa täynnä kakkapökäleitä (haisevia sellaisia), niin kyllä siinä rakentuu lähes täysi vastustuskyky vanhemmuusajatuksille ja vauvakuumeelle.

vauvakuumetta
Tämä vauva aiheuttaa todennäköisesti vauvakuumetta.

Kun naiset sitten vihdoin saivat vauvan, laski heidän vauvakuumeensa tutkimusten mukaan merkittävästi. Miehillä vauvakuume senkuin nousi nousemistaan lapsen saamisen jälkeen. Tarkoittaako tämä sitä, että lestadiolaisperheissä miehet pitävät vaimonsa uunia kuumana?

Tutustu tästä ovulaatiolaskuriin, jotta tiedät milloin tulet helpoiten raskaaksi.

Lue tästä raskauden ensioireista

Lue täältä tarina siitä, kun lapsen allergiaa ei oteta todesta

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös