ristiaislahja ideoita

Ristiäislahja – ideoita ja vinkkejä hyviin hankintoihin

Ristiäislahja – ideoita mistä löytyy hyviä ristiäislahjoja

Ristiäislahja ideoita, mikä se voisi olla? Ristiäislahjaideoita on hyvä miettiä ennen suurta juhlaa. Ristiäiset tai nimiäiset ovat vasta maailmaan saapuneen pienen ihmisen ensimmäinen juhlapäivä.

Juhlia valmistellaan huolella uudenlaisessa elämäntilanteessa, onhan perheeseen juuri saapunut uusi jäsen. Kutsun saaneet vieraat ovat vauvan lähimpiä omaisia ja he haluavat muistaa vastasyntynyttä ikimuistettavalla ristiäislahjalla.

Lähes jokainen juhlaan kutsuttu vieras tulee miettineeksi millainen on hyvä ristiäislahja ja mistä siihen voi hankkia ideoita.

Itse lähden miettimään aina lahjoja ilahduttavuuden, henkilökohtaisuuden ja hyödyllisyyden näkökulmasta. Mitä enemmän edellä mainittuja ominaisuuksia lahjasta löytyy, sitä parempi se mittakaavassani on.

Jos olet samaa mieltä kanssani, kannattaa lukea tämä artikkeli loppuun, sillä tästä saat vinkkejä loistaviin lahjaideoihin nimiäisiin tai ristiäisiin.

ristiaislahjaideoita

Ristiäislahjojen aarreaitta piilee kultasepänliikkeissä

Esimerkiksi kummilusikka on oivallinen lahja vastasyntyneelle. Myös kultasepänliikkeistä saadut kastealbumit, -kehykset ja -todistukset ovat hyviä valintoja. Soittorasiat, säästölippaat ja ensihammas- ja kihararasiat ovat suosittuja perinteisiä lahjoja.

Perinteiset kummilahjat ovat aina tyylikäs ja varma valinta.

Esimerkiksi suomalainen Kalevalakoru valmistaa tyylikkäitä ja ajattomia kummilusikoita, jotka sopivat moneen makuun ja säilyvät muistona elämässä mukana. Lisää kuvia ja henkilökohtaisia mietteitäni Aino-kummilusikasta löytyy blogistani.

Myös erilaiset korut ovat ikimuistettava lahja vauvalle. Mielestäni sormus pikkuriikkisissä käsissä on varsin liikuttava näky, ja mikäpä olisi sen suloisempaa kuin kastehelmet vastasyntyneen tyttövauvan kaulassa. Valikoimista löytyy myös enkeliriipuksia ja törmäsin jopa muumiriipukseen eräässä verkkokaupassa.

Vaihtoehdot ovat siis joko marssia lähimpään kultasepänliikkeeseen katsomaan tarjontaa tai tutustua liikkeiden valikoimaan verkossa. Hintahaitari näissä lahjoissa on varsin laaja ja jokaiselle lompakolle löytyy varmasti jotain ostettavaa.

Ristiäislahjaideoita – Erikoisliikkeistä saa asiakaspalvelua

Jos saisin yksinoikeudella päättää mihin ohjaisin ristiäislahjojen ostajat, osoittaisin pienien erikoisliikkeiden ovia.

Ostamalla heiltä tuet pienyrittäjiä ja saat henkilökohtaista asiakaspalvelua sisältäen lahjan paketoinnin. Sisustusliikkeet tarjoavat mitä persoonallisimpia vaihtoehtoja.

Liikkeen voi valita vastasyntyneen perheen tyylin mukaan ja pienissä liikkeissä on yleensä saatavilla henkilökohtaisempaa opastusta kuin isoissa marketeissa. Nallet, pienet sisustusesineet, erilaiset rasiat ja persoonalliset kortit löytyvät ainakin monesta pienestä sisustusliikkeestä.

Vierailemalla kivijalkaliikkeissä parhaassa tapauksessa kaikki voittavat. Sinä saat iloisen mielen yrittäjän tukemisesta ja hyvästä asiakaspalvelusta, yrittäjä saa rahat ja mainetta hyvästä palvelusta, ja vastasyntynyt saa ihanan ja persoonallisen lahjan nimensä kunniaksi.

Ristiaislahja ideoita

Marketeista löytyy monia ristiäislahja ideoita

Ristiäslahjan voi löytää myös suurimmista supermarketeista. Lastenastiasetit on hyödyllinen lahja kenelle tahansa.

Valikoimista löytyy myös erilaisia pehmoleluja ja olen huomannut, että mm. Bukowskin ihanat nallet ovat eksyneet nykyään myös markettien hyllyille. Suosittu ristiäislahja lienee myös Sophie La Girafe -purulelu, joka on  klassikko ja löytyy melkein mistä tahansa lastentarvikeliikkeestä.

Pankit pienen pesämunan kanssa voisivat olla myös kiva lahja vaikkapa isovanhemmilta tai vanhempien sisaruksilta.

Itsessäni nostalgiaa herättää norsunpääpankit ja ne sopisivatkin lahjaksi sisustuksesta kiinnostuneille perheille.

Satukirja on myös loistava ristiäislahja, koska materian lisäksi lahjoitat lapselle myös mielikuvitusta ja aikaa vanhempien kanssa.

Personointi pelastaa tylsemmänkin ristiäislahjan

On tunnettua, että kummilusikoihin ja muihin kultasepänliikkeistä ostettuihin lahjoihin kaiverretaan uuden tulokkaan nimi, mitat ja syntymäpäivä.

Muitakin lahjoja voi personoida varsin vähällä vaivalla ja ihan tavallisesta tyynyliinastakin saa henkilökohtaisen uniikin lahjan kurkistamalla ompelimon ovesta sisään ja pyytämällä siihen brodeerausta eli lankakirjailua.

Jotkut ompelimot myyvät myös verkossa valmistamiaan tekstiilituotteita, johon voi valita mieleisensä kirjailun.

Brodeeraajat ovat varsin ammattitaitoista väkeä, joten jos sinulla on mielessä joku tekstiilituote, esimerkiksi uniriepu tai peitto, käy rohkeasti kysymässä voisiko siihen brodeerata sankarin nimen.

Mieleeni on jäänyt erään pienen pojan ristiäislahja. Hän sai polkuauton, jonka metalliseen rattiin oli kaiverrettu tärkeät tiedot. Joskus leikittelin ajatuksella, että kirjailisin jonkun pehmolelun vaatteisiin käsin vauvan nimen. Se tosin vaatisi ompelutaitoja ja pitkää pinnaa, että oma kädenjälki olisi halutunlaista.

Tosiaan, vain taivas ja oma mielikuvitus on rajana, kun lähtee etsimään ideoita esimerkiksi vauvanvaatteen personointiin.

Ristiaislahjaideoita

Ristiäislahja – ideoita, joilla onnistut joka tapauksessa!

Ristiäislahjasta ei kuitenkaan kannata ottaa suurta taakkaa harteilleen, sillä tärkeintä juhlijoille on vieraiden saapuminen paikalle. Viimeinen ja paras vinkkini koskeekin juhlatuulta.

Hymyilemällä aurinkoisesti tartutat hyvän mielen myös muihin juhlijoihin. Hymyn kera ristiäislahjastasikaan ei voi olla pitämättä.

Lue  tästä synttärirunoja lapselle

Lue tästä ajatuksia vauvaonnitteluista

Lue täältä äidin kokemuksia Mago-hiustenpidennyksistä

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös