ras al khaimah kokemuksia

Ras al Khaimah kokemuksia

Ras al Khaimah kokemuksia – lasten kanssa matkassa

Ajattelimme jakaa hieman Ras al Khaimah kokemuksia, koska lähdimme lasten kanssa jännittävään matkaan, josta riittää kerrottavaa.

Viime vuosina olemme olleet lasten kanssa paljon reissussa, mutta lämpimistä kohteista suuntana on useimmiten olleet Kreikka ja Turkki.

Niihin on ollut aina helppo mennä, mutta viimeaikaisten uutisointien jälkeen Turkista on kieltämättä lähtenyt tietynlainen viehättävyys ja hohto pois.

Niinpä nyt olikin kiva nähdä, että miten Ras al Khaimah toimii lasten kanssa, kun reissaajina ovat vajaa 3- ja 4-vuotiaat taaperot.

Ras al Khaimah kokemuksia

Kokemuksia Ras al Khaimah – Ensivaikutelma

Ensivaikutelmamme Ras al Khaimahista on tosi posiitivinen. Nyt on vasta päivä matkaa takana, mutta aika nopeasti lapsiperhe hahmottaa, että toimiiko homma vai onko se täysin hakusessa.

Saavuimme hotellille eilen yöllä paikallista aikaa noin klo 05.00, joten aamulla nukuttiin tarkoituksella aamiaisen yli, mentiin suoraan rannalle ja siitä sitten lounaalle.

lapset leikkii rannalla

Kun saavuimme hotellille keskellä yötä, kaikki toimi hyvin jouhevasti. Ei mitään kitkakohtia ja huoneessa odotti jopa iltapala.

Kun tällaiset pienet asiat on muistettu, niin lapsiperheet kyllä osaavat kiittää, eikö vain?

Rannalla kaikki toimii huipusti lapsiperheen näkökulmasta: ei liiallista rattaiden vetämistä, että pääsisi hyviin asemiin.

Hiekka on juuri täydellistä tepastella kengillä tai ilman, ja kaikki tarvittava on helposti saatavilla.

varpaat hiekassa

Lapset ovat tietenkin innoissaan, kun pääsevät pitkän talven keskellä ihmettelemään lämpöä. Tunnit kuluvat hiekkakakkuja tehden ilman pienintäkään väsymystä.

Okei, illalla uni kyllä maistuu, vaikka ruoka ei enää ilman pientä taistelua uponnutkaan vatsoihin (mielessä kyllä ovat aina nämä Taaperon ruokailuvinkit).

lapsen vaunussa

Kaasu pohjassa Ras al Khaimahiin

Ras al Khaimah sijaitsee vajaan tunnin päässä Dubain lentokentältä.

Taksimatkalla oli aikaa tsekata läpi Wikipedia, joka kertoi Dubaissa asustavan reilut 2.2 miljoonaa ihmistä, joista noin 80% ovat ulkomaalaisia.

Me tietysti kun saavuimme lentokentälle keskellä yötä, emme ehtineet niin paljoa nähdä. Sen kuitenkin oivalsimme aika nopeasti, että erämaata näkyy ympärillä.

Taksimatka meni nopeahkosti, eikä vähiten sen takia, että kuskin kaasujalka painoi paljon. Välillä liikennemerkit näyttivät 40 km/h -rajoitusta, ja mittari 140 km/h.

Ei siinä mitään: jos mennään ojaan, niin mennään ainakin parhaassa mahdollisessa seurassa, oman perheen kanssa.

Rehellisesti sanoen en ole ikinä ymmärtänyt oikein taksikuskeja, joilla ei ole sen vertaa pelisilmää, että ajaisivat rajoitusten mukaan edes silloin, kun kyydissä on lapsia. Mitä mieltä sinä olet?

Mihin Ras al Khaimahia voisi verrata lomakohteena

Ensimmäisen päivän jälkeen mietin itse, että Ras al Khaimahia voisi verrata osittain Meksikoon ja osittain lähes mihin tahansa Euroopankin aurinkolomakohteeseen.

Varsinkin jos pysyy resortin sisällä, niin monikaan asia ei viittaa siihen, että oltaisiin Arabiemiraateissa.

Toki esimerkiksi talot, joissa majoitumme näyttävät ulkoapäin erilaisilta kuin mihin olemme Euroopassa kenties tottuneet.

kokemuksia ras al khaimah

Ja toki hotellin aulassa saattaa tulla vastaan henkilöitä pitkissä vaaleissa kaavuissaan, mutta muuten kaikki ovat olemukseltaan täysin ”perusturisteja”.

ras al khaimah kokemuksia 2017

Meitä suomalaisia on jonkun verran, mutta enemmistö tuntuu olevan puolalaisia. Lapsiperheet ovat vähemmistönä, mutta kuitenkin hyvin edustettuna.

Kohde sopii kuitenkin kaikin puolin erinomaisesti lapsiperheille, koska palvelu on äärimmäisen hyvää, ruoka todella monipuolista ja hyvää, ja esimerkiksi lasten leikkikentät kaikki keskivertoa paremmin mietittyjä.

ras al khaimah kokemuksia lapset

ras al khaimah kokemuksia perhe

Ras Al Khaimah kokemuksia

Taitaa muuten olla ensimmäisiä paikkoja, joissa lasten ulkoleikkipaikatkin on laitettu fiksusti suojaisiin paikkoihin.

Toisin kuin monissa muissa paikoissa, joissa esim. alustat on tehty niin kuumuutta johtavista materiaaleista, että olemme nähneet lasten jalkojen käytännössä palaneen kiinni niihin, samalla kun kyyneleet ovat virranneet pitkin poskia.

ras al khaimah lapsille

Plussana vielä se, että lämpötila on näin maaliskuun puolivälissä siinä +30 tienoilla, joten vesi on heti ensimmäisestä päivästä alkaen lämmintä ja pikkuiset rakastavat sinne pulahtamista.

ras al khaimah kokemuksia

Päivän positiivisimpia Ras al Khaimah kokemuksia

  1. Lämmintä (juuri sopivaa ellei täydellistä)
  2. Äärimmäisen hyvä palvelu ja siisteys
  3. Ruoka

Lapsiperheen näkökulmasta kaikki toimii täydellisesti, joskaan eipä kukaan muukaan näytä valittavan.

Täällä saa vahvasti sellaisen tunteen, että asiakasta tahdotaan ihan aidosti miellyttää, ja mikäli jokin asia ei olisi ihan täydellisesti, niin siitä olisi helppo kertoa ja saada asia korjatuksi.

ras al khaimah kokemuksia 2017

Tällaisia Ras al Khaimah kokemuksia siis ensimmäisen päivän jälkeen: tästä on hyvä jatkaa.

Ras al Khaimahin ilmasto on täydellinen

Sen verran täytyy sanoa Ras al Khaimahin ilmastosta, että se on lähes täydellinen – ellei täydellinen – ainakin näin maaliskuun puolessa välissä.

Lämpötila voi olla +30 C molemmin puolin, vesi on juuri sopivaa sekä meressä että altaissa, ja kaikki toimii valtavan hyvin. Eräänä päivänä oli hieman pilvistä, mikä oli itse asiassa täydellinen sää.

lapsi rannalla
Rannalla on täydellinen sää, vaikka olisi pilvistä.

Pari sadepisaraakin tippui taivaalta ja leikit ne vain rannalla jatkuivat shortsit jalassa. Veikkaan, että mikäli sama olisi tapahtunut esimerkiksi Kanariansaarilla, niin se on helposti loma ”pilalla” ja villatakin kaipuu.

Sama pätee alkukeväästä Kreikassa ja Turkissakin, eli vesi on siellä vielä kylmää ellei altaita ole lämmitetty.

Ja mikäli pilvisiä päiviä osuu kohdalle, niin viileähän siellä tulee. Ras al Khaimahissa ilmasto on todella mukava, joten näitä kokemuksia on senkin puolesta ilo jakaa.

ras al khaimahin ranta ja ilmasto
Rannalla on mukavaa olla, vaikka olisi pilvistä. Ei tarvitse villapaitaa kaivaa esiin.

uima-altaalla

ras al khaimah lampo

Ostokset Ras al Khaimahissa

Ostoksia Ras al Khaimahissa voi tehdä ainakin Ras al Khaimah Mall -ostoskeskuksessa. Kävimme siellä pariin otteeseen ja se on melko suuri mutta rauhallinen ostoskeskus.

Tarjolla on loistava ruokakauppa, josta löytyy vaikka mitä, sekä paljon länsimaisia vaatemerkkejä. Täältä löytää takuulla hyviä tuliaisia kenelle tahansa.

Ras al khaimah ostoksia
Ostarilta löytyy muun muassa Adidaksen liike.

Ostimme itse joitakin urheiluvaatteita ja yllätykseksemme hinnat eivät olleet todellakaan Suomea korkeampia, vaan melko samalla tasolla.

Taksimatka hotelliltamme ostoskeskukselle maksoi noin 2 euroa tippeineen. Ystäväpariskuntamme käväisi myös Dubaissa taksilla, mikä oli toiminut oikein hyvin.

Me kävimme Dubaissa viimeisenä päivänä, jolloin ajoimme ensin laukut lentokentälle taksilla (alle 50 euroa tippeineen).

Kentältä pääsee todella kätevästi suoraan Dubai Mall -ostoskeskukseen, joka on todellinen kokemus ja elämys. Se on ilmeisesti maailman suurin ostari ja sen huomaa kaikesta.

Kannattaako ottaa taksi ja mitä se maksaa?

Itse en missään nimessä varaisi matkatoimiston kautta taksia, mikäli lähdemme Ras al Khaimahiin uudelleen.

Matkatoimistot veloittavat välistä kovia hintoja ja antavat epämääräisiä ohjeistuksia.

Matka lentokentälle maksaa noin 150-200 paikallista valuutassa eli hieman alle 50 euroa. Matkatoimiston kautta maksat tästä helposti vähintään tuplat.

Törkein ehdotus matkatoimistolta meille olisi maksanut lähes nelinkertaisen määrän ja olisimme joutuneet ajamaan kahdella eri taksilla.

Eli voit kysyä esimerkiksi omalta hotelliltasi taksia etukäteen noutamaan sitä. Ainakin meillä hinta oli todella kohtuullinen. Saat kuitenkin taksin myös kentältä helposti ja silloin hinta on vielä edullisempi.

Tässä meidän Ras al Khaimah kokemuksia, joista on toivottavasti apua sinullekin.

> Katso täältä kuinka selviät lapsen kanssa lentokoneessa

> Lue täältä paljon erilaisia perhematkakertomuksia

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös