lasten kanssa lomalle

Lasten kanssa lomalle Arabiemiraatteihin

Lasten kanssa lomalle Arabiemiraatteihin

Ajattelimme lähteä lasten kanssa lomalle Arabiemiraatteihin, joten näin etukäteen on jo hyvä hieman miettiä, että mitäs kaikkea sitä pitääkään muistaa, ettei seistä siellä ummikkoina öljysheikkien edessä.

Ei sinällään, olemme kuulleet matkakohteesta pelkkää hyvää, mutta tokihan sitä omassa päässä pyörii täysin omanlaiset kuvat kaikesta ennenkuin näkee, millaista kaikki todellisuudessa on.

lasten kanssa lomalle

Yleensä olemme käyneet keväisin Turkissa tai Kreikassa, mutta täytyy sanoa, että viimeaikaiset maailmantapahtumat eivät välttämättä ole olleet omiaan lisäämään matkailuhaluja Turkin suuntaan perheen kanssa.

Katsotaan kuitenkin rauhassa, mitä kevät tuo tullessaan. Lapsethan (2- ja 3-vuotiaat) eivät sinällään huomaa mitään eroa Arabiemiraattien, Kreikan tai Turkin välillä: niin kauan kuin jäätelöä saa joka päivä, on homma hallinnassa ja hymy huulilla. 

Lasten kanssa lomalle lähteminen taitaa olla helpompaa kuin meidän aikuisten itsemme kanssa säätäminen.

Meidän lapset ovat vieläpä suhteellisen kokeneita matkailijoita, joten edes kuuden tunnin lentomatka ei enää pelota.

Me vanhemmat kun emme koe pienintäkään häpeää lastemme (mahdollisesti) huutaessa kurkku suorana.

Kaikki on koettu, ja elossa ollaan.

Lomalle lasten kanssa – mitä pitäisi muistaa?

Euroopan kohteisiin perheen kanssa lähdettäessä sitä jo suht hyvin tietää, mitä matkalle pitää varata mukaan: lomamieli ja paljon kärsivällisyyttä.

Kun lähdetään lomalle lasten kanssa ja kohteena on hieman eksoottisempi Arabiemiraatit, tuleekin mieleen heti rokotukset. Pitääkö ottaa rokotuksia, minkälaisia ja milloin?

Niin, ja tuleehan sitä mietittyä turvallisuuttakin, koska karttatuntemuksen ollessa suht heikkoa, sitä isukkikin joutuu turvautumaan Googlen karttahakuun, ja siellähän ne Iran, Irak ja Pakistan vilkuttelevat vastarannalta.

Mitä noista sitten pitäisi ajatella? Hyvä kysymys. Kuten sanottua, lapset eivät huomaa mitään eroa, kunhan vesi on mielellään lämmintä ja jäätelöä on tarjolla.

Lyhyt muistilista, jos lähdet lomalle lasten kanssa Arabiemiraatteihin

  1. Kaikkien matkustajien passien tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta vielä matkan päättymisen jälkeen
  2. Onhan kaikki rokotukset kunnossa? Tarkista tämä soittamalla esimerkiksi paikalliseen terveyskeskukseen.
  3. Ota selvää lentokenttäkuljetuksista, koska esimerkiksi me huomasimme välittömästi, että matkanjärjestäjän kautta taksia ei saa varattua kuin 1-3 hengelle, ja 2 taksin tilaamisessa ei ole mitään järkeä taloudellisesti eikä mistään muustakaan näkökulmasta.
  4. Tarkista kolmeen kertaan, että kaikkien nimet on kirjoitettu kuten passissa lukee. Meidän perheessä kaikilla ei ole samaa sukunimeä, ja huomasimmekin heti varauksen tehtyämme, että eihän tavaus ollut joltain ihan putkeen mennyt. Tämä saatiin onneksi korjattua helposti heti seuraavana aamuna.
  5. Tarkista, että teillä kaikilla on asialliset matkavakuutukset voimassa.
  6. All inclusive? Itse olemme todenneet, että pikkulasten kanssa all inclusive on hyvin toimiva vaihtoehto, koska silloin minimoidaan muun muassa ruoan odottamiseen kuluva aika. Mitä mieltä sinä olet?
  7. Varaa mahdolliset vauvasängyt (tai muut lisävarusteet) jo etukäteen.

Itse luimme melko tarkkaan myös erilaisia peruutusehtoja ihan sen takia, että lehdissä ja uutisissa on puhuttu paljon mahdollisen lentolakon alkamisesta.

Meillä on digiyrittäjinä suhteellisen joustavat aikataulut muuttaa mahdollista matkustusajankohtaamme, mutta sitä samaa mahdollisuutta ei ole kaikilla perheillä.

Näistäkin kannattanee siis kysyä etukäteen matkanjärjestäjältä, eikä välttämättä ole huono asia saada asioista vahvistusta ihan kirjallisesti.

Hilton Al Ras Khaimah lasten kanssa

Valitsimme kohteeksemme Hilton Al Ras Khaimahin, koska se näytti sopivan täydellisesti oman perheemme matkatoivomuksiin juuri tällä hetkellä.

lomalle lasten kanssa al ras khaimah

Lisäksi toisen lapsemme kummi oli vastikään käynyt samassa kohteessa ja kehui sen lähes taivaisiin.

Tulemmekin muutaman viikon kuluttua kertomaan sinulle, miten Hilton Ras Al Khaimah toimii lapsiperheen näkökulmasta, mikäli mietit oman perheenne matkakohteita tuleville lomille.

Itse odotamme jo innolla, että pääsemme lasten kanssa lomalle. Vaikka tiedämme, että loman jälkeen emme välttämättä tahdo vähään aikaan edes kuulla sanaa loma.

Lapsiperheen lomailu on aina kaikessa kauneudessaan hyvin omalaatuinen kokemus: hyvässä ja pahassa. Yritetään kaikki nauttia ja levätä.

lomalle lasten kanssa arabiemiraatit

Pysy siis kuulolla seuraamalla matkablogiamme, koska pyrimme tuomaan sinulle mahdollisimman kattavan kertomuksen lomakokemuksistamme kuvineen päivineen.

Mielellämme julkaisemme myös sinun perheesi matkakokemuksia, koska siitä on apua meille kaikille lapsiperheille. Joten mikäli sinulla on kiva kokemus jaettavanasi, laita meille viestiä Ehdota-osion kautta.

Jos tulee kysyttävää, kommentoi esimerkiksi alla olevaan keskusteluosiin, niin pyrimme vastaamaan mietteisiisi parhaamme mukaan.

> Lue täältä tarkempia Ras al Khaimah -kokemuksia

> Seuraa täältä suosittua matkailublogiamme

> Täältä voit lukea, millaista on lasten kanssa Tallinnassa

> Näin teet raakasuklaata helposti lasten kanssa

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös