Tallinna lasten kanssa hilton

Tallinna lasten kanssa

Tallinna lasten kanssa

Millainen on Tallinna lasten kanssa? Päätettiin ottaa siitä selvää muutamana äärimmäisen kylmänä tammikuisena päivänä, jolloin pakkasmittari oli valahtanut uhkaaviin lukemiin parinkymmenen miinusasteen tienoille.

tallinna lasten kanssa

 

Koska matka oli minulle liikematka, otimme auton reissuun. Sillä pääsisin tapaamisiin helpommin, ja sään ollessa noissa lukemissa osoittautui se muutenkin täysin voittajaratkaisuksi, koska kovinkaan moni vanhempi ei halua viettää aikaansa ulkona noissa olosuhteissa, joissa tuuli vielä viilentää virallisia lukemia entisestään.

Laivalla Tallinnaan lasten kanssa

Lähdimme matkaan jo heti aamusta, koska sillä tavoin ehtisimme tehdä kaiken, mitä suunnittelimmekin. Onneksi matka Tallinnaan on aina vain sen muutaman tunnin: sinä aikana puolisoni ei ehtinyt oksentaa kuin kolme kertaa, sillä merenkäynti oli melkoista.

Laivaa ei nyt sinällään voi lasten paratiisiksi kehua, vaikka täytyy kyllä nostaa hattua hyvin organisoiduille lasten leikkitiloille: oli tarpeeksi tilaa temmeltää ainakin näin keskellä viikkoa. Siellä se Taikuri-Jarikin piti taikashowtaan lapsille. Shown aikana hän ei tosin puhunut sanaakaan. Siis jos ei lasketa sitä, että hän toisti seuraavanlaista mantraa: ”Teen ilmapalloista kissoja, koiria, käärmeitä, kukkia, pupuja ja papukaijoja – asettukaa jonoon.” Wow, ajattelin, ja lapsetkin olivat innoisssaan aina siihen saakka, kunnes kukka väsähti. Annamme kuitenkin Jarille papukaijanmerkin, koska ehkä hänen taikomansa kissa oli vienyt hänen kielensä, eikä Jari-ressukka ollut vielä oppinut taikomaan sitä takaisin.

Se, mitä aina itse ihmettelen laivoilla on se, että ainoat mainokset esimerkiksi pöydissä kehottavat ryyppäämään: ”Ota Jägermaister ja Olut. Se on hyvä yhdistelmä klo 8 aamulla.” Hmmm, kiitos mutta mietin vielä, kysyn ensin lapsilta.

Lapsiystävällinen hotelli Tallinnassa
Meidän lapsemme ovat siis 2- ja 3-vuotiaita, tyttöjä.ila on -25 celsiusta, hotellin oman huoneen sauna kuulostaa melko mukavalta paikalta. Myös kylpyamme, lounasravintola, aamupala ja kaikki muukin saavat kiitosta. Ihanaa, kun kaikki toimii. Kun lämpöt

Ai mikä hotelli? No, Hilton Tallinn Park tietenkin. Jotkut sanovat sitä Euroopan – ellei koko maailman – kauneimmaksi Hiltoniksi. Siellä näkyy suomalaisarkkitehti Vertti Kiven kädenjälki. Well done, Vertti.

tallinna lasten kanssa hilton

Kauniita yksityiskohtia, palvelu pelaa ja kaikilla on mukavaa. Toki Tallinnassa on varmasti hirveästi muitakin hotelleja, jotka ovat todella hyviä ja lapsiystävällisiä kaikinpuolin, koska omien kokemustemme mukaan Tallinnassa ollaan ystävällisiä ja lapsiystävällisiä.

>> Tutustu tästä Tallinn Hilton Park -hotelliin tai muihin Tallinnan hotelleihin

Tallinna lasten kanssa hilton lounas

En sano siitä sen enempää, mutta menkää paikan päälle ja todetkaa.

Silloin kun maailman kauneimman Hiltonin lounas on edullisempi kuin Helsingin keskustan peruspaikoissa, tietää tulleensa kotiin.

Kaikki viimeisen päälle ja pelkästään täydellisellä palveluasenteella. Se on rakkautta se.

Ostoksia lapsille Tallinnasta

Meillä on tapana käydä Tallinnassa ostoksilla aina silloin tällöin. Lasten kanssa Tallinnassa shoppailu onnistuu mainiosti. Myös tällä kertaa Ülemisten kauppakeskus sai oman osansa meidän ryhmästä. Alennusmyyntikaudet ovat aina hyvää aikaa käydä Tallinnassa, koska kaikkialta löytyy yllättävän paljon kivaa sekä vanhemmille että lapsille. Sama pätee joka kerta myös Ülemisteen.

tallinnassa lasten kera ostoksia

Paikka on myös tarpeeksi iso, joten siellä menee helposti useampikin tunti. Ravintolatarjonta on hyvä ja mehubaarit antavat sopivat puitteet pikku breikeille.

Yksi asia täytyy kyllä sanoa: kun saavumme Tallinnan keskustan Kaubamajan lastenosastolle, niin lapsethan eivät siis todellakaan tahdo shoppailla, vaan se on huutoa, vääntöä ja täyttä energiaa ohjattuna meidän vanhempien näkökulmasta hieman vääriin asioihin suunnattuna.

No, huomaamme ”lapsiparkin”, jossa paikallinen täti katsoo leikkivien lasten perään tyyliin 2 euroa puoli tuntia –hinnoittelulla (jos ostat jotain, et maksa mitään).

Suomessa ei tulisi mieleenikään jättää tyttöjämme mihinkään, koska jostain syystä tuntuu, että lapset eivät vaan osaa käyttäytyä.

Täällä, ei tulisi mieleenikään, ettemme jättäisi tyttöjämme sinne, koska he sitä haluavat. Uskomatonta, miten pienet asiat tekevät suuren eron asioihin, ja niinpä tytöt saavat hieman uutta vaatetustakin kotiin tuotavaksi. Tallinna lasten kanssa osoittautuu hyväksi ja toimivaksi paikaksi kaikin puolin.

tallinna lasten kanssa ostoksilla
Jotain kivaa jäi päällekin lapsille, kun täti tomera piti heistä huolta hellällä kädellä.

Lapsellista hinnoittelua Tallinnassa

Tallinnan Stockan yläkerrassa on pakko pysähtyä lounaalle, koska verensokeri alkaa laskea sen verran äkillisesti. Chat-ravintola toimii uskomattoman hyvin: valitset erilaisista ”laareista”, mitä haluat. Tarjonta on laaja ja hinnoittelu lapsellista verrattuna Suomeen. Laadukasta ja ravintorikasta ruokaa edullisesti. Neljän hengen lounastuokio 16 euroa, joten lisää näitä kiitos.

Tallinna lasten kanssa herkkuja
Hinta: 7,9 euroa (, josta tuplaespresson osuus 3,1 euroa). Saman hinta Helsingissä? Emme halua tietää.

Jälkiruoaksi suuntaamme samaisen ravintolan kakkuosastolle ja tilaamme kaikki kakut, joita tytöt jaksavat vielä osoitella: juustokakku, marenkikakku ja hunajakakku tuplaespresson kera 7,9 euroa (, josta espresson osuus 3,1 euroa).

Seuraavaksi on aika ottaa haltuun koko Tallinna lasten kanssa, sillä voisin ihan hyvin kuvitella asuvani Tallinnassa.

>> Lue täältä Tallinnan ykkösvinkkimme lapsiperheille

>> Tästä voit lukea millaista New Yorkissa on vauvan kanssa

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös