Karibian risteily lasten kanssa – Unelmaloma lapsille ja vanhemmille

Karibian risteily lasten kanssa

Mikä olisi unelmiesi loma, jossa lapset ja vanhemmat viihtyvät täydellisesti? Mitä vaaditaan, että kenenkään aika ei käy pitkäksi? Luulenpa löytäneeni ratkaisun, joka on lähellä täydellistä ellei täydellinen: Karibian risteily lasten kanssa. Joka päivä on kaiken ikäisille kiinnostavaa ohjelmaa, hyvää ruokaa, trooppista ilmastoa ja vaihtuvia maisemia. Matkan aikana ei tarvitse kaivaa lompakkoa, koska All Inclusive -pakettiin sisältyy kaikki tarvittava ja lisäpalvelutkin voi kuitata hyttikortilla. Kyse on tietenkin Karibian risteilystä.

karibian risteily lasten kanssa
Olemme juuri rantautuneet Haitille.

Olemme matkustaneet paljon ja kokeneet monet luksushotellit. Olikin ihanaa kokea wow-elämys, kun astui Oasis Of The Seas -laivaan Port Canaveralissa. Olin valmis varaamaan uuden risteilyn jo ennen kuin laiva oli irronnut laiturista. Suomessa rakennettu laiva on kertakaikkiaan upea. Harmony of the Seas®, Oasis of the Seas® ja Allure of the Seas ® -risteilylaivat ovat maailman suurimpia risteilylaivoja. Laivat tarjoavat seitsemässä eri kaupunginosassaan palveluita ja aktiviteetteja, joita ei ole ennen nähty maailman seitsemällä merellä. Oasis of the Seas® teki neitsytmatkansa joulukuussa 2009 ja sisarlaiva Allure of the Seas® loppuvuodesta 2010. Harmony of the Seas® risteili ensimmäisen kerran toukokuussa 2016.

oasisoftheseas-risteily-05
Boardwalkilla on kivaa tekemistä lapsille.
oasisoftheseas-karuselli
Karusellissa käytiin joka päivä.

Mitä Karibian risteily lasten kanssa maksaa?

Meidän Karibian risteily lasten kanssa maksoi kahdeksalta päivältä parvekkeellisella hytillä neljän hengen osalta 4600€ sisältäen kahvit ja virvokkeet. Juomapaketteja emme suosittele ellet aio nauttia alkoholia joka päivä aamusta iltaan. 1-vuotias maksoi saman verran kuin vanhempikin lapsi, mikä on vähän outo systeemi. Kannattaa vertailla lähtöpäiviä, sillä hinnat vaihtelevat paljon. Erilaisia tarjouksia on paljon ja olisimme saaneet saman risteilyn muutaman satasen edullisemmin, jos olisimme ostaneet sen lähempänä risteilyä. Ilmeisesti hinnat menevät siten, että ensin on perushinta, joka nousee ja sitten taas laskee jos paikkoja on jäljellä. Jos haluaa tietylle lähtöpäivälle, ei tietenkään kannata riskeerata varausta viimeiseen hetkeen. Pienemmille ja vanhemmille laivoille pääsee huomattavasti edullisemmin.

Varasimme tämän risteilyn suoraan varustamolta, mutta suosittelen ehdottomasti varaamaan risteilyt suomalaisen Risteilykeskuksen kautta. Saat suomalaista palvelua ja hinnat ovat samat, kuin suoraankin varattuna. Kannattaa seurata Risteilykeskuksen Facebook-sivuja, koska siellä jaetaan ihan mahtavia juttuja risteilyiltä ympäri maailman.

oasisoftheseas-risteily-07
Laivan kannella seikkailemassa.
oasisoftheseas-risteily-03
Lasten allas kannella.
oasisoftheseas-risteily-04
Seinäkiipeilypaikka on laivan takaosassa.
oasisoftheseas-risteily-06
Aqua Theater on laivan takaosassa.

Viikossa 4 eri kohdetta Karibialla risteillessä

Karibian risteilyssä on se hauska puoli, että lyhyessä ajassa ehtii nähdä useita paikkoja ja uusia maita. Me pysähdyimme Haitin Labadeessa, Jamaikan Falmouthissa sekä Meksikon Costa Mayassa ja Cozumelissa.

haiti-ranta-lapset
Haitin Labadeessa oli kiva ranta.
meksiko-vesipuisto
Meksikossa kävimme vesipuistossa.

Karibian risteilyllä laivan ohjelma yllätti monipuolisuudellaan

Ihastuimme ikihyviksi kuitenkin tähän Oasis-luokan laivaan. Itseasiassa ei tuntunut edes siltä, että olisimme olleet laivassa. Niin tasaista meno oli. Tässä laivassa oli tarjontaa kaiken ikäisille. Juttelimme Royal Caribbeanin edustajan kanssa ja hän kertoi, että esimerkiksi uusimmat Quantum-luokan laivat ovat enemmän teineistä ylöspäin suunniteltu. Vanhempani olivat aiemmin Voyager-luokan laivalla ja siellä ei ollut tarjontaa perheen pienimmille. Oasis-luokan laivoissa on päivittäin ohjelmaa vauvasta vaariin. Sanoisin, että 6-vuotiaista ylöspäin vanhemmilla on aika kivat oltavat. Lapset voivat olla Discossa iltamyöhään ja heidät haetaan illalliselta ohjaajien toimesta, jolloin vanhemmat voivat jäädä nauttimaan illasta ja mennä vaikkapa musikaalia seuraamaan. Leikkihuone oli mahtava meidän 1- ja 4-vuotiaille. Boardwalkin Carusellissa käytiin päivittäin. Frozen-jääshow sopi kaiken ikäisille. Dreamworks satuhahmoja pääsi tapaamaan monessa paikassa ja kävimme Shrekin kanssa aamiaisella. Allasalue oli värikäs ja lasten mieleen.

shrek-vaimo-hahmo
Aamiainen Shrekin kanssa oli ikimuistoinen kokemus.
oasisoftheseas-frozen-jaashow
Frozen jääshowssa laivalla.
risteily-dreamworks-hahmo
Viimeisen illan paraati.
oasisoftheseas-risteily-02
Pelihuoneessa.
risteilyohjelma
Lapsille on laivalla ohjelmaa aamusta iltaan.

Vaikka tällä kertaa jäi kokematta kaikki iltaohjelmat, oli matka ihana. Menin lasten kanssa joka ilta nukkumaan seitsemän ja kahdeksan välillä. Aikaero rasitti meitä ja hiippailimme laivan käytävillä keskellä yötä risteilyn alussa. Tietynlaista unikoulua tämäkin. Jos mahdollista, kannattaa Floridaan matkustaa ainakin 4 päivää aiemmin. Me menimme kaksi päivää aiemmin ja se ei riittänyt taltuttamaan aikaeroa ainakaan meidän lasten osalta. Floridassa on paljon kivaa tekemistä perheille teemapuistojen osalta, joten matkalla kannattaa viipyä ainakin kaksi viikkoa. Me olimme kolme viikkoa ja se oli aika sopiva aika tälle matkalle. Lisää matkatunnelmia voit lukea Äiti yrittää blogista.

Lue myös Risteilykeskus kokemuksia – Upouusi MSC Seaside vei Karibialle

delux-retkiperheTule mukaan Delux-Retkiperheen Facebookkiin. Siellä on videoita reissuilta ja jaetaan myös muiden inspiroivia matkapostauksia sekä vinkkejä kivoista kohteista. Lue tästä kootusti matkablogiamme.

Delux-Retkiperhe arvostaa luontoa, luksusta ja laatuaikaa perheen kanssa. Inspiroidumme uusista paikoista ja hyvästä palvelusta. Jos haluat Delux-Retkiperheen tutustumaan kohteeseesi tai saada tuotteesi tai palvelusi mukaan matkakertomuksiin ota yhteyttä heidi@lapsennimi.com

karibian risteily lasten kanssa 1
Buffa toimi parhaiten lasten kanssa.
oasisoftheseas-risteily-01
Leikkihuone oli joka päivä kovassa käytössä.

Kerro oma unelmalomasi lukijoille

Haluatko jakaa oman unelmalomatarinasi sivustollamme? Laita lyhyesti sähköpostia reissustanne ja muutama mallikuva. Julkaisemme hauskimmat ja inspiroivimmat jutut, jonka lisäksi kirjoittaja saa palkkioksi kaksi leffalippua.

oasisoftheseas-hevonen
Boardwalk

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös