huvitutti

Olen huvitutti ja patja

Huvitutti ja patja – Äidin arkea

Puolitoistavuotias on nukkunut nyt viikon tissi suussa yöt läpeensä. Alkaa äidin jaksaminen olla koetuksella. Olen poitsulle huvitutti ja patja. Fysiikka on koetuksella, kun poika käytännössä makaa päälläni. Kun siirrän hänet viereen, hän nukkuu ehkä 5-15 minuuttia ja könyää taas päälle kaivaen tissin esiin.

Kerran jo yritettiin vieroittaa häntä yösyötöistä, ja isänsä kanssa nukkui jopa neljään ennenkuin alkoi huudella. Tätä iloa kesti melkein viikon. Kun palasimme perhepetiin, jatkui imetykset läpi yön vanhaan malliin, mutta sain nukuttua edes tunnin pätkiä. Korvatulehduksen jälkeen meni ihan mahdottomaksi tämä lussuttelu.

Huvitutin vastahyökkäys

Viime yönä kolmen aikaan päätin, että nyt huvitutti saa nukkua edes pari tuntia. Herra on sisukas ja huusi yli tunnin ja heittäytyi sängyssä holtittomasti osoittaen mieltä. Isä otti hänet vierashuoneeseen nukkumaan kanssaan ja sielläkin herra protestoi äänekkäästi.

Huudattaminen on minulle raskasta, koska myös esikoinen nukkuu samassa sängyssä. Tilanteet voivat kuitenkin muuttua yhtäkkiä päälaelleen. Juuri kun olin aivan epätoivoinen herra nukkuukin seuraavana yönä yhdeksästä kahteen heräämättä. Tällainen viiden tunnin uniputki tekee ihmeitä ja edellisen viikon rasittava jatkuva heräily on muisto vain.

Tsemppiä kaikille imettäjille. Tämä kaikki on vaivan arvoista kyllä.

huvitutti
Ihana imetyshetki Floridassa Port Canaveralissa

Heidi Ekholm-Talas

Kirjoittaja on Lapsiarkea Median omistaja, Brand Marketing Specialist, sarjayrittäjä ja kolmen lapsen äiti. Mukana menossa viilettää Mittelspitz Otso ja Keeshond Massi. He asuvat kultaisessa kartanossa luonnon helmassa. Heidi on Taikavoimat.fi perustaja ja Lapsen Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Luonto, matkailu ja elämästä nauttiminen on lähellä Heidin sydäntä. Heidin matkajutut sivustoltamme löytyy Delux-Retkiperhe matkablogista.

Ota yhteyttä: heidi@lapsiarkea.fi

Takaisin ylös