Prinssi William lapsen nimi – Victoria, Arthur vai kenties Alexandra?

Prinssi William lapsen nimi – Victoria, Arthur vai kenties Alexandra?

Ison-Britannian kansan lisäksi monet suomalaisetkin pidättelivät hengitystä, kun suuri kuningashuoneen uutinen viimein julkaistiin toukokuussa 2015. Prinssi William lapsen nimi herttuatar Catherinen kanssa on  Charlotte Elizabeth Diana. Uutinen toisesta lapsesta keräsi maailman huomion ja juorulehdet tättyivät nimi arvailuista.

Herttuatar Catherine vauvan nimi
(Kuva: Mikey @ Flickr Creative Commons)

Vaikka täällä koto-Suomessa elämmekin tasavallan arkea, niin pikku Charloten nimestä suomalaisetkin veikkasivat Dianaa ja Victoriaa, ja vain vasta viime hetkillä Charlotte nimi nousi kaikkien suosikki kohteeksi.

Kuninkaallisilla nimillä pitkät historiat

Juuri syntyneen tyttären lisäksi prinssi Williamilla ja herttuatar Catherinella on vuonna 2013 syntynyt poika, joka nimettiin George Alexander Louisiksi.

Prinssi William lapsen nimi
(Kuva: Jonathan Rolande @ Flickr Creative Commons)

George on varsin yleinen nimi Britannian kuninkaallisessa sukupuussa, kun taas Alexanderin nimi periytyi todennäköisesti kuningatar Elisabethin toisesta nimestä, Alexandrasta. Louis puolestaan on myös prinssi Williamin toinen nimi ja on esiintynyt usein kuninkaallisen suvun Mountbattenin oksilla.

Vuonna 2015 päivänvalon nähnyt prinsessa tunnetaan tästedes Charlotte Elizabeth Dianana, vaikka vedonlyöjien mukaan olisivat kuuluneet myös Victoria, Alexandra, Alice ja Mary. Diana-nimeä pidettiin kohtalaisen itsestäänselvyytenä, sillä prinssi Williamin halu kunnioittaa vuonna 1997 edesmennyttä äitiään oli odotettavissa.

Perheenlisäystä luvassa?

Mutta sitten onkin aika kääntää katseet tulevaisuuteen ja uusiin pohdintoihin; saattaako Cambridgen herttuatar vielä lisää uusia prinsessoja tai prinssejä maailmaan ja jos kyllä, niin kuinka monta ja mikä tulee olemaan mahdollisen kolmannen perheenjäsenen nimi?

Kuninkaallisen lapsen nimi vedonlyönti

Brittiläiset vedonlyöntitoimistot eivät ole jääneet lepäilemään laakereilleen, vaan kolmannen lapsen nimestä voi jo asettaa vetoja. Nimien kärkikolmikkoon ovat kivunneet tyttöjen nimistä Alice, Victoria ja Mary, kun taas poikien nimistä kolme todennäköisimpinä pidettyjä ovat Arthur, Henry ja Frederick.

Suurimmat kertoimet on annettu nimille Boris, Camilla ja Edmund, eli näitä nimiä prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen ei uskota mahdolliselle kolmannelle lapselleen antavan.

Suomalaiset intoutuvat joka kerta yhtä lailla laittamaan rahaa likoon vedonlyöntisivustoille kuningasperheen tapahtumien tiimoilta. Veikkaaminen Ison-Britannian uusien prinssien ja prinsessojen nimien suhteen käykin yleensä lähes yhtä kuumana kuin vaikkapa uuden presidentin arvuuttelu.

kuninkaalliset nimet
(Kuva: Diariocritico de Venezuela @ Flickr Creative Commons)

Uuden kuninkaallisen perheenjäsenen nimen arvaaminen ei ole kuitenkaan niin mahdoton tehtävä, sillä kuten niin monen kuningassuvun ollessa kyseessä useat nimet periytyvät kerta toisensa jälkeen eteenpäin. Suosituimmat kuninkaalliset nimet ovatkin levinneet myös muun kansan käyttöön; vuoden 2015 tammikuussa kyselyyn vastanneet brittiäidit kertoivat englantilaisista nimistä mieluisiksi nimiksi Dianan, Elizabethin, Annen, Edwardin, Henryn ja Jamesin.

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös