Mistä tulee nimi Manna?

Mistä tulee nimi Manna?

Nimi Manna on alkujaan ollut pojan nimi. Se on ollut kutsumamuoto nimistä Immanuel ja Mauno. Mannaa on kuitenkin a-loppuisuuden vuoksi alettu antamaan ensisijaisesti tytön nimeksi.

Manna nimi
(Kuva: Hamish Darby @ Flickr Creative Commons)

 

Manna-nimellä ei ole varsinaista naishahmoon liittyvää alkuperää; nimet Manda, Manta ja Nanna ovat eri nimenjuurta. Mannaa on käytetty muun muassa nimen Marianna kutsumamuotona.

Manna merkitsee hyvää

Sanana manna tarkoittaa Raamatustakin tuttua syötävää, ihmeellistä ruokaa, jota Israelin kansa autiomaassa söi. Tästä sana on semanttisesti johdettu tarkoittamaan kaikkea mikä tuntuu tahi maistuu hyvältä.

Tämän merkityksensä puolesta se on siis oivallinen nimi lapselle. Lisäksi Manna on äänneasultaan pehmeä ja yksioikoisen kaunis nimi.

Mannan nimipäivä

Mannalla ei ole varsinaista nimipäivää suomalaisessa almanakassa, mutta epävirallista Mannan päivää vietetään Amandan ja Mantan päivänä, 26.10. Tuolloin lokakuussa Suomen alle 125 Manna-nimistä henkilöä viettänevät siis nimipäivää.

Mannan nimipäivä
(Kuva: Hamish Darby @ Flickr Creative Commons)

Kuten huomaat, kyseessä on siis melkoisen harvinainen nimi. Eikä vain harvinainen, vaan myös todella söpö nimi. On helppo kuvitella, miksi jokainen tahtoisi antaa Mannan nimeksi omalle lapselleen. 

Lue myös nämä:

(Lähteet: Pentti Lempiäinen: Suuri etunimikirja, WSOY, 2004)

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös