Larissa – mistä nimi tulee?

Larissa – mistä nimi tulee?

Larissa on nimi, jota pidetään yleisesti venäjänkielisenä muunnoksena nimestä Laura. Suomessa liitämme Larissan helposti venäläisiin nimiin, vaikka toisaalta nimi voi juontua myös kreikan kielen sanasta láros, joka tarkoittaa lokkia.

Larissa nimi
(Kuva: Charlotte @ Flickr Creative Commons)

Lárisa on myös kaupunki Kreikan Thessaliassa. Kaupungin nimen arvellaan juontuvan joko tukikohtaa tarkoittavasta sanasta lárisa tai kreikkalaisen mytologian Lárisa-nimisestä nymfistä.

Larissan nimipäivä

Larissa oli yksi 300-luvulla eläneistä kristityistä, jotka goottilainen ruhtinas Krimin niemimaalla määräsi suljettavaksi jumalanpalveluksen aikana kirkkoon, missä heidät poltettiin elävältä.

Suomen ortodoksikirkko viettää tämän legendan mukaan 26.3. Larissan päivää. Tuo päivä on myös suomalaisessa nimipäiväkalenterissa Larissan nimipäivä.

Nimi Larissa Suomessa

Meillä Suomessa Larissa oli suosituimmillaan 1900-luvun jälkipuoliskolla. 2000-luvun jälkeen sen on saanut etunimeksi vain hieman yli 90 tyttöä.

Larissa
(Kuva: Charlotte @ Flickr Creative Commons)

Kaiken kaikkiaan etunimirekisteristä löytyy Larissa-nimeä 820 kappaletta. Tilaa on siis edelleen vaikka kuinka monelle Larissalle. Itse asiassa nimeä kun miettii, niin se tuntuu olevan ajanmukainen ja omalla tavallaan trendikäs juuri tällä hetkellä, vaikka se ei olekaan massanimien listoille vielä päätynyt. Ehkä juuri siinä piilee Larissan taika.

Larissa on kaunis ja suhteellisen harvinainen etunimi, joka myös lyhentyy kaunissointuisiin kutsumanimiin kuten vaikkapa Lara, Laura tai Lala. Kannattaa siis lisätä omalle nimilistalle.

Lue myös nämä:

(Lähteet: Pentti Lempiäinen: Suuri etunimikirja, WSOY, 2004)

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös