Mistä nimi Kevin tulee?

Mistä nimi Kevin tulee?

Anglosaksisissa maissa suosittu nimi Kevin tulee alunperin iirinkielisestä nimestä Caoimhín. Nimen alkuperäinen asu on muinaisiiriksi Coémgein, jossa yhdistyvät coém – kiltti, hyvä, komea sekä gein – syntymä.

Pyhä Caoimhín perusti 500-luvulla Irlantiin luostarin ja hänestä tuli maan suojelyspyhimys. 1900-luvun kuluessa Caoimhín levisi Kevin-nimen muodossa englanninkielisiin maihin, jossa siitä tuli hyvin suosittu nimi.

Kevin pojan nimenä

Kevinin nimipäivää vietetään suomenruotsalaisen kalenterin mukaan 7.11. Muinaisirlantilaista alkuperää oleva Kevin-nimi kulkeutui anglosaksisista maista myös muun muassa romaanisiin ja germaanisiin kieliin; näin ollen Kevinistä tuli suhteellisen suosittu nimi myös naapurimaa Ruotsissa.

Kevin pojan nimi
(Kuva: Lisa Rosario Photography @ Flickr Creative Commons)

Suomalaisessa kalenterissa ei Kevinin nimipäivää ole koskaan ollut – vielä.

Kevin-nimiset Suomessa

1920-luvulta lähtien Suomessa on saanut noin 1720 lasta nimekseen Kevin, joista viitisentoista on ollut tyttöjä. Suosituimmillaan Kevin etunimenä on ollut 80-luvun ja 2010-luvun välisen ajan.

Viimeisen viiden vuoden ajan Kevinin on saanut etunimekseen hieman alle 300 poikaa. Kovin moneen Keviniin ei siis Suomessa edelleenkään törmää.

Tunnettuja Kevin-nimisiä

Ehkä suomalaiset vierastavat Keviniä siksi, että nimi on tuttu englanninkielisten maiden kuuluisista henkilöistä: Kevin Bacon, Kevin Costner, Kevin Spacey, Kevin Richardson.

Jokainen 90-luvun lapsi muistaa varmasti Yksin kotona –elokuvien Kevin-sankarin. Äänneasultaan nimessä Kevin ei ole mitään ei-suomalaista ja nimi sopii hyvin minkä tahansa suomalaisen sukunimen eteen.

Lue myös nämä:

(Lähteet: Behindthename.com; Wikipedia)

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös