Ruben – klassinen ja käytännöllinen pojan nimi

Ruben – klassinen ja käytännöllinen pojan nimi

Ruotsalaisessa almanakassa Rubenin nimipäivää vietetään 14.4. Raamatusta tuttu Ruben on heprealainen nimi, joka ei kuitenkaan ole levinnyt kovin yleiseen käyttöön Euroopassa.

 

Ruben nimeksi
(Kuva: H. Michael Karshis @ Flickr Creative Commons)

Nimen merkitys on “katsokaa, poika” tai “uudistaja”. Raamatun Ruben oli Jaakobin poika, joka vietteli yhden isänsä sivuvaimoista.

Miksi Ruben on hyvä nimi pojalle

Ruotsissa Ruben-nimeä ehdotettiin almanakkaan vasta 1960-luvulla. Ruben on ehkä hieman erikoinen suomalaiseksi miehen nimeksi, mutta mikään maan harvinaisin nimi se ei ole: Väestörekisterikeskuksen mukaan Ruben-nimen on saanut noin 1550 poikalasta 1800–1900-luvun taitteen jälkeen aina tähän päivään asti. Suosituimmillaan Ruben on ollut pojan etunimenä 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla.

Nimeksi Ruben
(Kuva: MEDIODESCOCIDO @ Flickr Creative Commons)

Ruben on siis historiallisesti latautunut ja arvokkuutta tuova nimi. Sen valttina on myös se, että siitä saa lyhennettyä hyvän kutsumanimen: Ben. Olkoonkin, että se herättää suomalaisissa mielikuvia politiikan konkareista ja TV-persoonista, Ben on kansainvälinen mutta silti suomen kieleen luontuva yksioikoisen hieno nimi!

Lue myös nämä:

(Lähteet: Kustaa Vilkuna: Etunimet, Otava, 1993)

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös