Mies pojan nimeksi

Mies pojan nimeksi

Miltä kuulostaisi Mies pojan nimeksi? Loputtoman byrokratian maassamme, missä kaikki on yleensä kiellettyä, on Mies-nimen antaminen lapselle sallittua. Alkuperäisen germaanisen Karl-nimen vielä ymmärtää, mutta että Mies. Excuse me.

Mies nimeksi
(Kuva: Rob DiCaterino @ Flickr Creative Commons)

Näin miehenä Mies-nimeä on kuitenkin helppo suositella: kävi parisuhteessa pitkällä aikavälillä kuinka tahansa, niin Mies isolla M:llä on aina äitinsä elämän Mies.

Mies-nimiset Suomessa

Vaikka maastamme tuleekin vuoden 2014 maailman hauskin henkilö, niin Mies-nimellä ei ole tehty komediaa kaikissa Suomen kylissä. Ei itse asiassa sinnepäinkään: 1900-luvun alusta alkaen alle 200 poikaa on saanut Mies-nimen.

Väkisinkin ajatus alkaa harhailemaan sukunimeen. Mies Virtanen? Autio Mies? Savolainen Mies? Ja mikä on Miehen siskon nimi, Siskoko? Savolainen Mies ja Sisko.

Mies viettää nimipäivää

Mies viettää nimipäiväänsä Suomessa 28. tammikuuta. Se on juhlan paikka. Silloin ei vietetä miesten päivää, vaan Miehen päivää.

Mies nimiset Suomessa
(Kuva: Rob DiCaterino @ Flickr Creative Commons)

Sitä ei olekaan montaa Mies-poikaa viettämässä, sillä 1980-luvun jälkeen alle 50 poikaa on saanut Mies-nimen. Kenties sinun poikasi on heti alusta alkaen Mies? Siinä poikuus menisi heti ristiäisissä.

Lue myös nämä:

(Lähteet: Väestörekisterikeskus)

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös