Akseli nimen merkitys

Akseli nimen merkitys tulee Tanskasta, sillä se on tanskalaisten uudelleen muotoilema versio heprealaisesta nimestä Absalom, mikä tarkoittaa Rauhan isää.

Alunperin nimi ilmeni suomalaisessa almanakassa vuodesta 1739 lähtien, jolloin se oli tosin muodossa Axel. Vuodesta 1900 alkaen almanakkaan tuli Akseli-versio, mutta sitä ennen nimi esiintyi aina Axel- tai Aksel-muodossa.

Tanskassa nimi oli käytössä jo 1300-luvulla, jonka jälkeen se tuli sekä Ruotsiin että Suomeen huomattavasti myöhemmin. Akselista on Suomessa monta kansanomaista versiota, joista tässä muutamia: Aksel, Aksu, Aksi, Akso, Akke, Akku, Ake, Aki, Aku, Aake, Seli ja Seeli. Siinä siis tarinaa Akselin nimen merkityksestä.

Akselin nimipäivä

Akselin nimipäivää vietetään 23. maaliskuuta. Silloin bileissä on syytä olla mukana tanskalaisia nakkeja ja Pommacia. Vaikka Akseli-nimen alkuperä onkin Tanskassa, on salkoon syytä hinata Suomen lippu, koska muuten Akseli on täysin ihmeissään: eihän kukaan halua kertoa tanskalaisista juuristaan avoimesti ennen kuin tajuaa tanskalaisen designin arvon. Ja osasivathan tanskalaiset sitä paitsi muotoilla Axel-nimenkin paljon suomalaisittain kauniimpaan Akseli-muotoon. Respect!

Katso myös nämä:

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös