Äitiyspakkaus 2014

Äitiyspakkaus 2014 lähtee jakoon heti keväällä, kun edelliset pakkaukset on jaettu kunnialla niitä tarvitseville. Uutuutena vuoden 2014 äitiyspakkauksessa on uuteen asuun nykyaikaistettu kuolalappu, mikä on itse asiassa tribuutti äitiyspakkauksen alkutaipaleelle, jolloin kuolalappu vielä löytyi pakkauksesta.

Myös vauvalle annettavat toiset sukat ja lapaset ovat uutta kevään äitiyspakkauksessa, josta löytyy yhteensä 49 tuotetta. Värimaailmasta löytyy tällä kertaa muun muassa liilaa, ruskeaa, oranssia ja vaaleansinistä. Tuotevalikoima on muuten melko samalla linjalla viimeisimpien äitiyspakkausten kanssa, joskin tekstiilien kuosit ja mainitut värimaailmat ovat sinällään uusia.

2014 Äitiyspakkaus – kuolalappu yleisön pyynnöstä

Saas nähdä lähetetäänkö 2014 Äitiyspakkaus myös Madeleinelle ja Chrisille. Äitiyspakkaushan uudistettiin viimeksi syksyllä 2012 ja sieltä on löytynyt muun muassa Ivana Helsingin kuoseja.

Kelasta kerrotaan, että vanhemmat ovat nimenomaan hartaasti toivoneet kuolalappua. Äitiyspakkauksen alkuaikoina mukana olikin kuolalapuksi tarkoitettu puuvillakaulus, joka suojasi hyvin vauvan vaatteita maitopukluilta. Kevään 2014 Äitiyspakkaus siis toteuttaa vanhempien toiveita, joten kenties jatkossa ei tarvitse pestä pyykkiä aivan yhtä paljoa kuin ennen. Tiedä sitten mitä mieltä asiasta ovat kuolalappuun ujutetut somat kirahvit, jotka saavat maistella suomalaisvauvojen oksennusta.

Äitiyspakkausta jaettu Suomessa jo 75 vuotta

Nyt kun vuoden 2014 Äitiyspakkausta vielä odotellaan, niin äitiyspakkausta on jaettu Suomessa jo 75 vuoden ajan. Aikoinaan pakkausta jaettiin ainoastaan vähävaraisille, mutta pian Suomen valtio alkoi jakaa sitä lahjana kaikille Suomen vauvaperheille.

Perheet voivat edelleen valita ottavansa joko äitiyspakkauksen tai 140 euroa verottomana äitiysavustuksena, mutta kokemuksen sanana ei voi muuta sanoa kuin että fantastinen on tuo äitiyspakkaus oli se sitten mitä tahansa vuosimallia. Niinpä ensisynnyttäjistä melkein kaikki valitsevat äitiysavustusrahan sijaan äitiyspakkauksen.

Äitiyspakkaus 2014 sisältö

Äitiyspakkaus 2014 sisältö on eritelty tähän alle kuvin. Pakkauksesta löytyy, kuten aina, lastenvaatteita ja muita vauvalle ja vanhemmille tarpeellisia asioita, kuten kestovaippoja, harsoja, petivaatteet ja muita vauvan hoitamiseen liittyviä tuotteita.

Itse 2014 äitiyspakkausta voi hakea Kelan kotisivuilta viimeistään 2 kuukautta ennen lapsen laskettua aikaa. Äitiyspakkaus toimitetaan vanhemmille muutassa viikossa sen myöntämisen jälkeen. Pakkaus ei ole kaupallinen tuote, joten sitä ei myydä missään.

Mikäli pakkauksesta löytyy viallisia tuotteita, voit palauttaa ne Kelan sivuilta löytyvään osoitteeseen, ja ne korvataan sivulle maksutta uusilla vastaavilla tuotteilla.

Tässä vielä 2014 Äitiyspakkauksen sisältö (kaikki kuvat: Annika Söderblom © Kela): 

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös