Ellen – Mistä tämä suosittu nimi tulee?

Ellen – Nimen alkuperä ja merkitys

Ellen nimen alkuperä tulee kreikan kantanimestä Helena. Iso-Britanniassa Ellenistä on tullut ristimänimi samalla tapaa kuin meillä Suomessa sekä muun muassa Ruotsissa. Virossa Ellen on edelleen Helenan ja Eleonooran muunnos.

Ellen ei ole ikinä ollut Suomen suosituimpia nimiä, vaikka kauniina nimenä se kiinnostaakin monia odottavia vanhempia. Tytöille jälkimmäiseksi etunimeksi annetuista nimistä Ellen oli vuonna 2001 sijalla 77 nimien yleisyyttä tarkastellessa. Vuonna 2003 saman listan sijoitus oli 60.

(Lähde: Kustaa Vilkuna, Etunimet)

Ellen tekisi näin tekisin toisin

Ellen on suht kiltti tyttö. Hänen kädenpuristuksensa on heiveröinen ja sormet ovat silloin tällöin vaarassa rusentua. Vapaa-ajallaan hän tykkää lukea ja käydä kahvilla ystäviensä kanssa.

Silloin tällöin Ellen lähtee metsään keräilemään lehtiä. Hän tekee niistä ihan ok:n näköisiä tauluja vaalean kotinsa seinille, mutta koska kukaan ei ikinä ihaile niitä, ottaa hän ne jonkun ajan kuluttua alas seiniltä eikä mainitse niistä enää ikinä kenellekään. Ei edes parhaalle ystävälleen.

Toisin kuin monet muut ihmiset Ellen haaveilee pitkästä työurasta. Hän tykkää olla ihmisten parissa ja hän keräilee Facebook-ystäviä. Hän pitää itseään hyvänä kokkina, vaikka hänen poikaystävänsä tietää totuuden. Martin ei vain ikinä ole kehdannut sanoa totuutta, koska pitää saamastaan pitopalvelusta.

Jouluna Ellen paketoi lahjat paremmin kuin kukaan muu. Paketin kovuudella tai pehmyydellä ei ole väliä, mutta joko Ellen panostaa ääritrendikkyyteen tai ääriperinteisyyteen. Joululevyt hän laittaa soimaan Spotifysta heti joulukuun ensimmäisestä alkaen, jolloin hän myös kutsuu ystäviään glögille. Niissä juhlissa kukaan ei korota ääntään. Sama kaava toistuu, kun 10.2. vietetään Ellenin nimipäivää.

Välillä mietin, että Ellen tekisi näin, tekisin toisin. Se on Ellen.

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös