Raila(kasta) nimipäivää Åsa ja Aslög!

Raila(kasta) nimipäivää Aslög!

Tänään – 13. kesäkuuta – vietetään Railan ja Railin sekä Åsan ja Aslögin nimipäivää. Raili ja Raila lienevät meille kaikille 70-luvulla syntyneille tuttuja jo ala-asteen keittiöstä, mutta Åsa keinui ohitse todennäköisesti vasta myöhemmin Ruotsin lautalla. Ellet siis viettänyt lapsuuttasi Kauniaisissa.

Mutta entäs sitten Aslög? Meidän pieni Aslög. Tai siis teidän. Tai siis kuka näin röllimäisen soman nimen on yleensäkin keksinyt lapselleen antaa?

Siinä missä Raili ja Raila ovat rehtejä suomalaisia naisen nimiä, joiden alkuperät ovat heprealaisperäisessä Raakel-nimessä, Aslög on ikään kuin Ruotsin tuntematon sotilas. Naispuolinen sellainen. Nimi on osa pohjoismaista mytologiaa ja tarkoittaa ”Jumalille luvattua”. Vuoden 2005 joulukuussa Ruotsissa oli ainoastaan 66 naista, joiden nimi oli Aslög, joten mikäli etsit harvinaisia naisten nimiä, niin wink wink.

Ennen kuin teet kuitenkaan päätöstä lapsen nimestä, niin muistathan myös sen, että Åsa tarkoittaa ”Jumalattarien kuningatarta”. Siinä se vasta nimen merkitys onkin. Kruuna vai Klaava; Åsa vai Aslög?

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös