Esko ja Eskil: nimipäivä 12.6.

Esko ja Eskil viettävät nimipäiväänsä 12.6. eli tänään. Suomenkielisen nimipäiväkalenterin sankari on Esko, kun taas ruotsinkielistä nimipäivää viettää Eskil.

Jos ihan tarkkoja ollaan, niin myös Sire viettää 12.6. saamenkielistä nimipäiväänsä. Ortodoksiset nimipäiväjuhlat kannattaa tänään laittaa pystyyn seuraavien tyyppien vuoksi: Arseni, Arsi, Arssi, Pekka, Petri, Pietari ja Unto. Ja jotta bileet eivät ihan kuivuisi kokoon, niin epävirallista nimipäivää viettää hemmo nimeltä Ekku.

Esko nimen alkuperä

Esko nimen alkuperää tulee muinaisskandinaavisesta nimestä Eskil. Sitä ei kuitenkaan aina tahdo muistaa, koska jollain tapaa mieleen tulee aina Esko Aho. Ahon Eskossa on kuitenkin ihan positiivinen viba, joten mikäs siinä. Positiivinen se on viba Esko Seppäsessäkin, joskin enemmän humoristisella tasolla.

Esko on pähkinänkuoressa rehellinen suomalainen mies, jonka mainetta ei pysty tahraamaan edes Esko Eerikäinen. Esko on jämpti: jos joku ei mene suoraan asiaan, niin Esko lyö nyrkin pöytään ja kehottaa kakistamaan ulos. Esko tekee sen tosin lempeästi, ja samalla äärimmäisen uskottavasti. Asia siis kakistetaan ulos. Kun Esko ulkoiluttaa vapaana metsässä juoksevaa puudeliaan, joka saa vainun peurasta ja lähtee juoksemaan, riittää yksi vihellys ja koira on Eskon luona. Siihen ei pysty Ensio, ei Seppo eikä suoraan sanoen kukaan muukaan. Itse asiassa Esko nimen alkuperä ei edes ole kiinnostavaa, vaan Eskon tulevaisuus tässä trendinimien maailmassa, jossa joka neljäs yliopisto-opiskelija menee luennoille pää masennuslääkkeistä sekaisin – toista se oli Eskon valtakautena.

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös