Toinen nimi paljastaa vanhempien salaisimmat fantasiat

Niin se vaan on: lapsen toinen nimi paljastaa vanhempien salaisimmat fantasiat. Kaikki ovat niin pinnan päältä kultaisen harmonisia, mutta pinnan alla kytee. Kun valot sammuvat, alkaa tapahtua. Ja kun aurinko taas nousee, jäävät toiset nimet vain passintarkistajan tietoon.

Miettikää nyt; hiekkalaatikolla hyvinkäyttäytyvän Pertin kolmas nimi voi aivan hyvin olla Adolf, kun taas tarhan nössö-Jari on toiselta nimeltään Napoleon. Siinä sitä ollaan niin perussuomalaisia, samalla kun liberaalisuuden voimakkaat tuulet paljastavat vanhempien kieroituneisuuden. No, lapsen toinen nimi on jokaisen oma asia. Ja jos ei meinaa tatuoida lapsen nimeä iholleen, niin antaa palaa!

Toinen nimi tytölle

Mikä olisi sitten hyvä toinen nimi tytölle? Ihan mikä vaan. Siis kirjaimellisesti. Iltalehti uutisoi täällä, kuinka kuvankaunis Liv Tyler sai toiseksi nimekseen Rundgren, koska äiti luuli erästä Rundgren-sukunimistä aluksi Livin isäksi Steven Tylerin sijaan.

Adele taas puolestaan sai toisiksi nimikseen Laurie Blue, missä on vähän miesmäinen fiilis. No disrespect. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin kun on viime aikoina lukenut Vauva-lehden juttuja, niin harvemmin sielläkään mitään ”täysin normaaleja” toisia nimiä tulee enää vastaan. Maailma on hetkellisesti muuttunut. Pikku hiljaa aletaan taas kaipaamaan vanhoja kunnon etunimiä. Just nyt on kuitenkin ihan ok antaa oman salaisimman fantasian mukainen toinen nimi tytölle.

Toinen nimi pojalle

Entä sitten se ”täydellinen” toinen nimi pojalle? Kun katselimme tuossa viikko sitten Hugh Grantin tähdittämää Yhdeksän kuukautta -elokuvaa, niin eipä tullut muuten mieleen, että hänen toinen nimensä on John Mungo. Hugh John Mungo Grant. God bless. Siis ihan oikeasti. Jos tämän jälkeen joku vanhempi ottaa edelleen paineita poikansa toisesta nimestä, niin voi aina kysellä myös lääkityksen perään. Mungo!

Tai entä sitten Mel Gibson. Kuinka Mel Gibsonille on siunattu maailman harkituin nimipaketti. Herra ja Rouva Gibson nimittäin päättivät aikoinaan ristitä poikansa nimillä Mel Colm-Cille Gerard. Hei jotain rajaa. Toisaalta, tässä suivaantuneena (?) Melistä tuli Braveheart. Se oli siis täydellinen toinen nimi pojalle.

Mikä on enää normaali toinennimi?

Sen jälkeen kun kaduilla on alkanut tulla vastaan Manteleita ja ties mitä, niin mikä on enää normaali toinennimi. Olisiko parempi, jos Jarin etunimi olisikin Napoleon ja Pekan Hercules? Ehkä ei kuitenkaan. Kuten sanottua, toiset nimet ovat siitä hyviä, että ne voi aika hyvin pitää omana tietonaan näin halutessaan.

Ben Affleck ei varmaan ihan joka päivä esittele itseään Benjamin Géza nimellä. Tuskinpa James Bond, Daniel Craig, myöskään esiintyy joka paikassa toisella nimellään Wroughton. Tai Hugh John Mungo hyvää päivää. I don’t think so! Mutta hei, olisi mielenkiintoista tietää, mikä on James Bondin toinennimi!?!?!?!?

lapsennimi

Lapsennimi.com:issa meillä on monia sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Kommentoi alle oma mielipiteesi

Tilaa uutiskirje

Liity tästä suositun uutiskirjeemme saajaksi ja saat rahanarvoisia vinkkejä vauva-arkeen.

Takaisin ylös