Harvinaisia pojan nimiä Halloweenin kunniaksi

Harvinaisia pojan nimiä

Sarjassamme harvinaisia pojan nimiä esitellään Halloweenin kunniaksi tänään sellainen nimi, joka ei ihan joka päivä tule esikoulussa vastaan. Itse asiassa, kun lapselle annettiin nimeä, eivät vanhemmat olleet laisinkaan varmoja siitä tulisiko nimestä lopulta virallinen.

Kyseinen pieni poika syntyi joulukuun 2011 loppupuolella. Turkulaisille vanhemmille tuli täytenä yllätyksenä, että tämä kyseinen mietitty etunimi on niin kutsuttuja harvinaisia pojan nimiä, josta tulisi pyytää lausunto nimilautakunnalta. Hakemukseen piti siis kirjoittaa perustelu näin erikoisen pojan nimen hakemiselle. No, tuumasta toimeen: vanhemmat laittoivat parhaat verbaaliset kykynänsä retoriikan näytteeksi, ja perustelivat poikan harvinaista nimeä sillä, että se on suomen kielen kirjoitusasun mukainen, eikä se ole tytön nimi, sukunimi tai millään tapaa loukkaava tai lasta vahingoittava.

Harvinainen pojan nimi meni läpi

Erinäisistä syistä johtuen vanhemmat saivat vasta maaliskuussa 2012 tietää, että heidän antamansa harvinainen pojan nimi hyväksyttiin. Niinpä onnellisten vanhempien pojan nimeksi tuli Hekku. Nimijuhla pidettiin kuitenkin etukäteen ilman varmuutta siitä, että saisiko poika nimekseen Hekun. Isä oli tehnyt pientä salapoliisin työtä ja selvittänyt, että myös Ekku, Mekku ja Pekku olivat menneet nimilautakunnan seulan läpi, joten miksei Hekkukin. Ja olisihan se ollut hieman hassua, mikäli tämä harvinainen pojan nimi ei olisi mennyt läpi, kun Ekku, Mekku ja Pekkukin kerta menivät.

Lue koko artikkeli Hekun nimeämisestä täältä.

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös