Sarjassamme erikoiset etunimet: Borg

Borg on erikoinen pojan nimi, josta huokuu ruotsalaisuus

Borg se vasta erikoinen nimi onkin. Toisaalta tulee heti mieleen Björn Borg ja toisaalta taas joku aatelinen. Borg kuullostaa hienostuneelta pojan nimeltä, jota on aikojen saatossa tosin ehdotettu myös tytön nimeksi. Tiesitkö, että 1940-1980 välisenä aikana nimeä ehdotettiin muutamaan otteeseen Suomessa sekä tytöille että pojille? Viimeiseen 30 vuoteen kukaan ei tosin ole sitä ehdottanut lapsensa nimeksi; lieneekö syy edellä mainitussa tenniskenttien sankarissa?

Yksi asia on varma: Borg hehkuu ruotsalaisuutta. Se herättää kunnioitusta. Laittaa parantamaan ryhtiä ja höröttämään korvia. Kun Borg avaa suunsa, ihmiset kuuntelevat. Kun Borg täyttää 8 vuotta, luullaan häntä 12 vuotiaaksi. Björn Borgin alusvaatteet hän kiertää kuitenkin kaukaa – Borg on nimittäin tyylitietoinen.

Täältä löydät sitten ne kaikki ”viralliset ruotsalaiset nimet”.

Lapsiarkea Media

Lapsiarkea Mediassa meillä on useita sisällöntuottajia, joista osa toimii freelancer-periaatteella.

Pyrimme aina tuomaan sinulle mielenkiintoista tietoa lapsiarkeen liittyen.

Takaisin ylös